NL
EN
FR
DE
HomeStijlzoeker

Vind de beste leesbril voor jouw gezichtsvorm

Een leesbril is natuurlijk als eerst een handig hulpmiddel om makkelijker te lezen. Daarnaast kan een leesbril ook een mode accessoire zijn. Een leesbril met de perfecte brilvorm voor jouw gezicht versterkt de mooiste eigenschappen van je gezicht. De beste brilvorm voor je gezicht trekt de aandacht naar de juiste plekken en zorgt voor visuele balans. Om te weten welke vorm bril bij jouw gezichtsvorm past, moet je eerst je gezichtsvorm bepalen. Wat zijn de verhoudingen tussen de lengte en breedte van je hoofd? Heb je een lang en smal gezicht, of zijn de lengte en breedte min of meer gelijk? Zijn je gelaatstrekken zoals je jukbeenderen, kin en kaaklijn, hoekig of rond? Voer onderstaande gezichtsvorm test uit en wij geven je advies over welke vorm leesbril past bij jouw gezicht.

x
 
Voer een gebruikersnaam in
Voer uw wachtwoord in a.u.b.

Gezichtsvorm

De juiste bril moet passen bij je gezichtsvorm. De gezichtsvorm wordt bepaald door de verhoudingen tussen voorhoofd, jukbeenderen en kin en de verhouding tussen de totale lengte en breedte van je gezicht. Daarnaast bepalen hoe uitgesproken hoekig of rond de gelaatstrekken zoals jukbeenderen en kin zijn, welk model bril het best gaat passen. De juiste brilvorm trekt de aandacht naar onderbelichte gelaatstrekken en helpt een visuele balans te vinden in het gezicht.

Gezichtsvorm
Montuurgrootte

Montuurgrootte

Net zoals kleding niet te groot of te klein moet zijn voor het lichaam, moet ook een brilmontuur goed passen bij het formaat van het gezicht. Een goed passend montuur is ongeveer net zo breed als het breedste deel van het gezicht. Een te smalle bril zit niet lekker en laat het gezicht breder lijken. Als de bril te breed is, lijken de ogen dichter op elkaar te staan. De hoogte van het montuur moet in goede verhouding staan tot de lengte van het gezicht. De juiste hoogte kan een lang gezicht korter en een kort gezicht langer doen lijken.

Levensstijl

Het is natuurlijk belangrijk dat een bril mooi staat, maar een montuur moet ook functioneel zijn. Een minimalistische randloze bril kan fantastisch staan bij een zakelijke outfit, maar is te kwetsbaar voor sportieve activiteiten. Een sportieve wraparound zonnebril is dan weer minder geschikt voor 'black tie' aangelegenheden. Bedenk bij de aanschaf van een nieuwe bril goed in welke situatie deze zal worden gebruikt.

Levensstijl
Ronde leesbrillen

Rond

Subtiel klassiek of uitgesproken modern, alles is mogelijk met een ronde bril. Bij ronde monturen kan er naar hartelust gecombineerd worden met montuurdiktes, materialen en kleuren. De simpele geometrische vorm van ronde brillen maakt ze veelzijdig en toepasbaar voor bijna iedereen.

Ovale leesbrillen

Ovaal

Ovale brillen hebben zachte, ronde vormen en zijn breder dan ze hoog zijn. Een ovale bril is de gulden middenweg tussen ronde en rechthoekige monturen. Een ovaal montuur verzacht hoekige gelaatstrekken en is hierdoor ideaal voor mensen met een vierkant of diamantvormige gezicht.

Aviator leesbrillen

Aviator

Het aviator model is misschien wel de meest iconische zonnebrilvorm ooit gemaakt. Door de eindeloze variaties op de pilotenbril is er voor vrijwel iedereen wel een passende aviator te vinden. Pilotenmodel zonnebrillen zijn uitstekend te dragen door mensen met een hartvorming, ovaal of vierkant gezicht.

Wayfarer leesbrillen

Wayfarer

Ontworpen in de jaren '50 is het wayfarer model een echte klassieker te noemen. Doordat de meeste wayfarer zonnebrillen niet al te groot zijn en een goede mix hebben tussen hoekige en ronde details, passen ze bij vrijwel ieder gezicht. Wayfarer monturen met versierde scharnieren vormen de perfecte balans voor mensen met een smaller voorhoofd.

Rechthoekige leesbrillen

Rechthoekig

Rechthoekige monturen zijn er in veel variaties: kleurrijk of neutraal, dikke en dunne frames, scherpe of juist afgeronde hoeken, langwerpig of bijna vierkant. Een rechthoekig montuur met een kleinere glashoogte is uitstekend geschikt om ronde en vierkante gezichten langer en minder breed te laten lijken.

Randloze leesbrillen

Randloos

Subtiel, onopvallend, lichtgewicht en stijlvol. De een zoekt een opvallende bril die gedragen wordt als eye catcher en mode accessoire, de ander pakt het subtieler aan. Een randloze bril is bijna onzichtbaar met slechts een subtiele neusbrug en brilveren die verraden dat men een bril op heeft.

© LookOfar / 2014 - 2024