U zoekt naar :

Over LookOfar

LookOfar leesbrillen geven het gemak van kant-en-klare leesbrillen met de optische kwaliteit van een bril van de opticien.

Begrippen en materialen

Begrippen en materialen

Tijdens het uitzoeken van een leesbril komt u verschillende begrippen en materialen tegen die niet allemaal meteen even duidelijk zijn. Het overzicht hieronder maakt één en ander duidelijk.
Meer informatie
Asferisch
De bolling van een asferische lens is niet regelmatig gekromd. Naar de rand toe verandert de kromming. Vaak is er ook een verschil tussen de kromming van de binnen- en de buitenzijde van de lens. Hierdoor is de vertekening van het beeld aan de rand van het glas veel minder sterk. Bovendien kan er op deze manier met minder materiaal, en dus veel minder gewicht, een hogere sterkte lens geproduceerd worden.
Asferisch
Flexscharnieren
Door aan een kant van een scharnier een kleine veer toe te voegen, is het mogelijk het scharnier verder te openen zonder deze te beschadigen. De veer zorgt ervoor dat het scharnier altijd weer in de juiste vorm terugkomt. Het brilmontuur blijft hierdoor altijd in model, ongeacht hoe vaak u de bril op- en afzet.
Flexscharnieren
Sunreader
Een Sunreader is een leesbril en zonnebril ineen. Het lastige felle zonlicht dat gereflecteerd wordt door wit papier wordt door de Sunreader weggefilterd, waardoor buiten lezen weer plezierig wordt.
Sunreader
Anti-allergisch
Een materiaal dat geen bestanddelen bevat die allergische reacties kunnen veroorzaken, mag anti-allergisch genoemd worden. Hierbij valt te denken aan harsen, kunststoffen, coatings, bepaalde metalen en kleurstoffen.
Anti-allergisch
Vouwbaar
Een vouwbare leesbril heeft extra scharnieren waardoor de veren en de voorkant dubbel te vouwen zijn. Hierdoor past de bril in een compact briletui.
Vouwbaar
gratis levering
snelle levering
kwaliteit
veilig betalen
;
© Spectaculis B.V / LookOfar / 2014 - 2020