U zoekt naar :

home
U zoekt naar :

HomeInformatie

Over LookOfar

LookOfar leesbrillen geven het gemak van kant-en-klare leesbrillen met de optische kwaliteit van een bril van de opticien.

Welke sterkte leesbril heb ik nodig

Welke sterkte leesbril heb ik nodig

Het is erg belangrijk dat je de juiste leessterkte voor je bril kiest en daarom adviseren wij om deze leesttest uit te voeren. Print de leestest uit op ware grootte (100%). Houd de leestest ongeveer 35 centimeter van je af en bekijk dan welke regels je nog gemakkelijk zonder bril kunt lezen. Kijk nu in de kolom naast de regel om te zien welke sterkte je nodig hebt voor je nieuwe LookOfar leesbril. Deze test is slechts een indicatie. Voor een exacte meting adviseren wij je naar een gediplomeerd opticien te gaan.
download PDF
Print
Toon op scherm
geen bril nodig kan ik deze tekst op ongeveer 35cm afstand duidelijk lezen, dan heb ik geen bril nodig.
 
+1.00 Op circa 35 centimeter kan ik dit gemakkelijk lezen.
 
+1.50 Op circa 35 centimeter kan ik dit gemakkelijk lezen.
 
+2.00 Op circa 35 centimeter kan ik dit gemakkelijk lezen.
 
+2.50 Op circa 35 centimeter kan ik dit gemakkelijk lezen.
 
+3.00 Op circa 35 centimeter kan ik dit gemakkelijk lezen.
 
Begrippen en materialen

Begrippen en materialen

Tijdens het uitzoeken van een leesbril komt u verschillende begrippen en materialen tegen die niet allemaal meteen even duidelijk zijn. Het overzicht hieronder maakt één en ander duidelijk.
Meer informatie
Asferisch
De bolling van een asferische lens is niet regelmatig gekromd. Naar de rand toe verandert de kromming. Vaak is er ook een verschil tussen de kromming van de binnen- en de buitenzijde van de lens. Hierdoor is de vertekening van het beeld aan de rand van het glas veel minder sterk. Bovendien kan er op deze manier met minder materiaal, en dus veel minder gewicht, een hogere sterkte lens geproduceerd worden.
Asferisch
Flexscharnieren
Door aan een kant van een scharnier een kleine veer toe te voegen, is het mogelijk het scharnier verder te openen zonder deze te beschadigen. De veer zorgt ervoor dat het scharnier altijd weer in de juiste vorm terugkomt. Het brilmontuur blijft hierdoor altijd in model, ongeacht hoe vaak u de bril op- en afzet.
Flexscharnieren
Sunreader
Een Sunreader is een leesbril en zonnebril ineen. Het lastige felle zonlicht dat gereflecteerd wordt door wit papier wordt door de Sunreader weggefilterd, waardoor buiten lezen weer plezierig wordt.
Sunreader
Anti-allergisch
Een materiaal dat geen bestanddelen bevat die allergische reacties kunnen veroorzaken, mag anti-allergisch genoemd worden. Hierbij valt te denken aan harsen, kunststoffen, coatings, bepaalde metalen en kleurstoffen.
Anti-allergisch
Vouwbaar
Een vouwbare leesbril heeft extra scharnieren waardoor de veren en de voorkant dubbel te vouwen zijn. Hierdoor past de bril in een compact briletui.
Vouwbaar
Vind uw ideale montuur

Vind uw ideale montuur

De zoektocht naar de juiste bril; tientallen prachtige brillen uitproberen, maar er geen één vinden die echt goed staat! Elke brildrager kent de uitdaging van het zoeken naar een leuke nieuwe bril. Hoe vind ik de juiste bril? Hieronder geven wij een aantal tips die helpen bij het vinden van het perfecte model.
Meer informatie
Gezichtsvorm
De juiste bril moet passen bij uw gezichtsvorm. De gezichtsvorm wordt bepaald door de verhoudingen tussen voorhoofd, jukbeenderen en kin en de verhouding tussen de totale lengte en breedte van uw gezicht. Daarnaast bepalen hoe uitgesproken hoekig of rond de gelaatstrekken zoals jukbeenderen en kin zijn, welke model bril het best gaat passen. De juiste brilvorm trekt de aandacht naar onderbelichte gelaatstrekken en helpt een visuele balans te vinden in het gezicht.
Montuurgrootte
Net zoals kleding niet te groot of te klein moet zijn voor het lichaam, moet ook een brilmontuur goed passen bij het formaat van het gezicht. Een goed passend montuur is ongeveer net zo breed als het breedste deel van het gezicht. Een te smalle bril zit niet lekker en laat het gezicht breder lijken. Als de bril te breed is, lijken de ogen dichter op elkaar te staan. De hoogte van het montuur moet in goede verhouding staan tot de lengte van het gezicht. De juiste hoogte kan een lang gezicht korter en een kort gezicht langer doen lijken.
Levensstijl
Het is natuurlijk belangrijk dat een bril mooi staat, maar een montuur moet ook functioneel zijn. Een minimalistische randloze bril kan fantastisch staan bij een zakelijke outfit, maar is te kwetsbaar voor sportieve activiteiten. Een sportieve wraparound zonnebril is dan weer minder geschikt voor 'black tie' aangelegenheden. Bedenk bij de aanschaf van een nieuwe bril goed in welke situatie deze zal worden gebruikt.
Rond
Een ronde gezichtsvorm wordt gekenmerkt door zachte gelaatstrekken en een gezicht dat ongeveer net zo lang als breed is. Om de zachte vormen te balanceren is het een goede keus om een bril uit te zoeken met een hoekige vorm en voornamelijk rechte lijnen. Een rechthoekige bril waarbij de nadruk in de breedte ligt, laat het gezicht langer lijken.
Monturen voor een rond gezicht
Ovaal
Een ovaal gezicht is van nature in balans. Het gezicht is wat langer dan breed en heeft zachte, afgeronde gelaatstrekken. Het breedste punt van het gezicht is bij de jukbeenderen, het voorhoofd en de kin zijn smaller. Doordat ovale gezichten van zichzelf al goed in balans zijn, passen vrijwel alle montuurvormen. Vooral rechthoekige monturen die iets hoger zijn staan vaak erg goed.
Monturen voor een ovaal gezicht
Hartvormig
Een hartvormig of driehoekig gezicht wordt gekenmerkt door een breed voorhoofd, brede jukbeenderen en een smalle kin. De nadruk van een hartvormig gezicht ligt op de bovenste helft. Een montuur dat de aandacht naar beneden trekt, zoals een aviator model of onderrand montuur, brengt het gezicht meer in balans. Randloze monturen of brillen met details op de hoeken van het montuur trekken de aandacht naar de ogen.
Monturen voor een hartvormig gezicht
Vierkant
Een vierkant gezicht is ongeveer even lang als breed en heeft een voorhoofd, jukbeenderen en kin die allemaal ongeveer even breed zijn. Een vierkante gezichtsvorm wordt gekenmerkt door sterke, uitgesproken, hoekige gelaatstrekken. Om een hoekig gezicht wat te verzachten kan het best gekozen worden voor een ronde of ovale bril. Een niet te hoge bril zorgt voor meer lengte in het gezicht.
Monturen voor een vierkant gezicht
Rechthoekig
Een rechthoekige gezicht heeft sterke, uitgesproken, hoekige gelaatstrekken en is wat meer langgerekt. Het voorhoofd, de jukbeenderen en de kin zijn allemaal ongeveer even breed. Kies een ronde of ovale bril om de hoekige vorm van het gezicht te verzachten. Een groot model met veel rondingen, zoals een wayfarer montuur, is ook een uitstekende optie. Een bril met hoge glazen laat het gezicht minder lang lijken.
Monturen voor een rechthoekig gezicht
Diamantvormig
Een diamantvormig gezicht heeft een smal voorhoofd, brede jukbeenderen en een smalle kin. Meestal gaat dit gepaard met hoekige gelaatstrekken. Een bril met een uitgesproken bovenkant, zoals een bril met cateye of bovenrand montuur, trekt de aandacht naar boven en brengt het gezicht meer in balans. Een bril met ronde vormen of details helpt hoekige gelaatstrekken te verzachten.
Monturen voor een diamantvormig gezicht
;
© OFAR b.v. - Optical Quality 2015 - 2020