NL
EN
FR
DE
HomeInformatie

Begrippen en materialen

Tijdens het uitzoeken van een leesbril komt u verschillende begrippen en materialen tegen die niet allemaal meteen even duidelijk zijn. Het overzicht hieronder maakt één en ander duidelijk.

x
 
Voer een gebruikersnaam in
Voer uw wachtwoord in a.u.b.
Anti-allergische LookOfar leesbrillen

Anti-allergisch

Mensen met contact allergie├źn kunnen niet zomaar elk materiaal verdragen. Contact met bepaalde materialen kan dan vervelende klachten zoals jeuk, irritatie of eczeem veroorzaken. Anti-allergisch materialen zijn vrij van veel voorkomende allergenen zoals nikkel, chroom en bepaalde hulpstoffen die gebruikt worden bij de verwerking van natuurrubber of kunststoffen.

LookOfar leesbrillen met asferische glazen

Asferisch

De bolling van een asferische lens is niet regelmatig gekromd. Naar de rand toe verandert de kromming. Vaak is er ook een verschil tussen de kromming van de binnen- en de buitenzijde van de lens. Hierdoor is de vertekening van het beeld aan de rand van het glas veel minder sterk. Bovendien kan er op deze manier met minder materiaal, en dus veel minder gewicht, een hogere sterkte lens geproduceerd worden.

Bifocale LookOfar Leesbrillen

Bifocaal

Zie je op afstand moeiteloos elk detail, maar wordt het lastig om teksten dichtbij te lezen? Dan is een bifocale leesbril de ideale oplossing. Een bril met twee sterktes in een glas noemt men bifocaal. Het grootste vlak van de lens heeft de sterkte die je nodig hebt om veraf scherp te kunnen zien. Dit kan een lage plus-sterkte, een min-sterkte of simpelweg plano (zonder sterkte) zijn. Hieraan wordt een klein deel toegevoegd met de sterkte die je nodig hebt om moeiteloos dichtbij te kunnen lezen.

LookOfar Leesbrillen met BlueBlock glazen

BlueBlock

Overmatige blootstelling aan blauw licht kan leiden tot vermoeide ogen, hoofdpijn, stress, slapeloosheid en verminderde helderheid van het zicht. Op lange termijn geeft blauw licht zelfs een verhoogd risico op macula-degeneratie, schade aan de cellen in het netvlies en permanent verminderen van de gezichtsscherpte. Leesbrillen met een BlueBlock lens bieden een optimale bescherming tegen overmatig blootstelling aan blauw licht. De lenzen verminderen tevens lichtschitteringen en zijn contrastverhogend.

LookOfar Leesbrillen met flexveren

Flexveren

Bij het opzetten en afzetten van je bril wordt er een klein beetje getrokken aan de scharnieren. De scharnieren buigen open, meestal net genoeg, maar soms net te veel. Hierdoor kan het scharnier permanent beschadigen, waardoor de brilveren scheef gaan staan. Door het toevoegen van een kleine veer in het scharnier, is het mogelijk het scharnier verder te openen zonder deze te beschadigen. De veer zorgt ervoor dat het scharnier altijd weer in de juiste vorm terugkomt. Het brilmontuur blijft hierdoor altijd in model, ongeacht hoe vaak je de bril op- en afzet.

LookOfar Leesbrillen met Verlengde veren

Verlengde veren

Elke keer wanneer je wisselt van dichtbij naar veraf kijken, gaat je leesbril weer af. Je legt de bril even snel weg. Heb je hem weer nodig, dan is het altijd zoeken waar je die bril ook alweer neergelegd had. Met een leesbril met verlengde brilveren heb je altijd je leesbril bij de hand. Door de extra lange brilveren met een lichte kromming blijft de leesbril moeiteloos om je hals hangen, zonder dat je daar een apart brilkoordje, -touwtje of -ketting voor nodig hebt.

Vouwbare LookOfar Leesbrillen

Vouwbaar

Het is handig om altijd een leesbril bij je te hebben, maar het is niet altijd mogelijk om ook het bijbehorende briletui mee te nemen. Een vouwbare leesbril biedt de oplossing. Door de toevoeging van draaibare of dubbele scharnieren is het mogelijk de vouwbare leesbril veel dunner of kleiner op te vouwen dan een reguliere leesbril. In sommige gevallen vormen de ingevouwen brilveren zelfs het beschermende etui. Zo kun je de vouwbare leesbril eenvoudig meenemen in je borstzak of handtas.

LookOfar Zonneleesbrillen

Zonneleesbril

Een leesbril en een zonnebril in een. Met een zonneleesbril kun je moeiteloos lezen in de zon, zonder last te hebben van hinderlijk zonlicht dat reflecteert van de witte bladzijden van je boek. De gekleurde zonneglazen beschermen uw ogen tegen een overdaad aan licht en UV-straling. Zo wordt buiten lezen weer echt genieten.

© LookOfar / 2014 - 2023