U zoekt naar :

Vind uw ideale montuurvorm

Het perfecte montuur versterkt de mooiste eigenschappen van je gezicht. Het zorgt voor een gebalanceerde look die de aandacht trekt naar de juiste plekken. LookOfar helpt je bij het vinden van de montuurvorm die het beste bij je past.

Vind uw ideale montuur

Vind uw ideale montuur

De zoektocht naar de juiste bril; tientallen prachtige brillen uitproberen, maar er geen één vinden die echt goed staat! Elke brildrager kent de uitdaging van het zoeken naar een leuke nieuwe bril. Hoe vind ik de juiste bril? Hieronder geven wij een aantal tips die helpen bij het vinden van het perfecte model.
Meer informatie
Gezichtsvorm
De juiste bril moet passen bij uw gezichtsvorm. De gezichtsvorm wordt bepaald door de verhoudingen tussen voorhoofd, jukbeenderen en kin en de verhouding tussen de totale lengte en breedte van uw gezicht. Daarnaast bepalen hoe uitgesproken hoekig of rond de gelaatstrekken zoals jukbeenderen en kin zijn, welke model bril het best gaat passen. De juiste brilvorm trekt de aandacht naar onderbelichte gelaatstrekken en helpt een visuele balans te vinden in het gezicht.
Montuurgrootte
Net zoals kleding niet te groot of te klein moet zijn voor het lichaam, moet ook een brilmontuur goed passen bij het formaat van het gezicht. Een goed passend montuur is ongeveer net zo breed als het breedste deel van het gezicht. Een te smalle bril zit niet lekker en laat het gezicht breder lijken. Als de bril te breed is, lijken de ogen dichter op elkaar te staan. De hoogte van het montuur moet in goede verhouding staan tot de lengte van het gezicht. De juiste hoogte kan een lang gezicht korter en een kort gezicht langer doen lijken.
Levensstijl
Het is natuurlijk belangrijk dat een bril mooi staat, maar een montuur moet ook functioneel zijn. Een minimalistische randloze bril kan fantastisch staan bij een zakelijke outfit, maar is te kwetsbaar voor sportieve activiteiten. Een sportieve wraparound zonnebril is dan weer minder geschikt voor 'black tie' aangelegenheden. Bedenk bij de aanschaf van een nieuwe bril goed in welke situatie deze zal worden gebruikt.
Rond
Een ronde gezichtsvorm wordt gekenmerkt door zachte gelaatstrekken en een gezicht dat ongeveer net zo lang als breed is. Om de zachte vormen te balanceren is het een goede keus om een bril uit te zoeken met een hoekige vorm en voornamelijk rechte lijnen. Een rechthoekige bril waarbij de nadruk in de breedte ligt, laat het gezicht langer lijken.
Monturen voor een rond gezicht
Ovaal
Een ovaal gezicht is van nature in balans. Het gezicht is wat langer dan breed en heeft zachte, afgeronde gelaatstrekken. Het breedste punt van het gezicht is bij de jukbeenderen, het voorhoofd en de kin zijn smaller. Doordat ovale gezichten van zichzelf al goed in balans zijn, passen vrijwel alle montuurvormen. Vooral rechthoekige monturen die iets hoger zijn staan vaak erg goed.
Monturen voor een ovaal gezicht
Hartvormig
Een hartvormig of driehoekig gezicht wordt gekenmerkt door een breed voorhoofd, brede jukbeenderen en een smalle kin. De nadruk van een hartvormig gezicht ligt op de bovenste helft. Een montuur dat de aandacht naar beneden trekt, zoals een aviator model of onderrand montuur, brengt het gezicht meer in balans. Randloze monturen of brillen met details op de hoeken van het montuur trekken de aandacht naar de ogen.
Monturen voor een hartvormig gezicht
Vierkant
Een vierkant gezicht is ongeveer even lang als breed en heeft een voorhoofd, jukbeenderen en kin die allemaal ongeveer even breed zijn. Een vierkante gezichtsvorm wordt gekenmerkt door sterke, uitgesproken, hoekige gelaatstrekken. Om een hoekig gezicht wat te verzachten kan het best gekozen worden voor een ronde of ovale bril. Een niet te hoge bril zorgt voor meer lengte in het gezicht.
Monturen voor een vierkant gezicht
Rechthoekig
Een rechthoekige gezicht heeft sterke, uitgesproken, hoekige gelaatstrekken en is wat meer langgerekt. Het voorhoofd, de jukbeenderen en de kin zijn allemaal ongeveer even breed. Kies een ronde of ovale bril om de hoekige vorm van het gezicht te verzachten. Een groot model met veel rondingen, zoals een wayfarer montuur, is ook een uitstekende optie. Een bril met hoge glazen laat het gezicht minder lang lijken.
Monturen voor een rechthoekig gezicht
Diamantvormig
Een diamantvormig gezicht heeft een smal voorhoofd, brede jukbeenderen en een smalle kin. Meestal gaat dit gepaard met hoekige gelaatstrekken. Een bril met een uitgesproken bovenkant, zoals een bril met cateye of bovenrand montuur, trekt de aandacht naar boven en brengt het gezicht meer in balans. Een bril met ronde vormen of details helpt hoekige gelaatstrekken te verzachten.
Monturen voor een diamantvormig gezicht
x
 
Voer een gebruikersnaam in
Voer uw wachtwoord in a.u.b.
gratis levering
snelle levering
kwaliteit
veilig betalen
;
© Spectaculis B.V / LookOfar / 2014 - 2021